Vučić pozvao sve da se novinarima omogući nesmetan rad

Beograd -- Predsednik Srbije poziva sve političare u Srbiji i sve državne organe da novinarima, uključujući i one koji imaju drugačije stavove, omoguće da nesmetano rade.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić je istovremeno istakao da ne želi da komentariše ljude koji se ponašaju kao politički komesari i misle da nešto na toj temi mogu da poentiraju u predizbornoj kampanji.

"Pozivam sve političare u Srbiji, iz vlasti i iz opozicije, da novinarima omoguće da nesmetano rade, da se svi zajedno borimo za njihova prava", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje kako vidi izjavu sina nedavno ubijene novinarke sa Malte, Dafne Karuane Galicije, takođe novinara, koji je na jednom skupu u Gdanjsku, u Poljskoj, rekao da će se sledeće ubistvo novinara dogoditi u Srbiji.

Vučić je u odgovor na to podsetio da se poslednje ubistvo novinara u Srbiji dogodilo 2001. godine, kada je ubijen Milan Pantić.

"A, to što postoje ljudi što se ponasaju kao politički komesari, koji misle da nešto tog tipa treba da naprave pred neke izbore, za njih odlučujuće - ja u to ne mogu da se mesam i da komentarisem. Imali ste ubistva novinara u zemljama Evropske unije, na Malti i u Danskoj nedavno. U Srbiji niste od ubistva Milana Pantića", istakao je Vučić.

On je podsetio da, osim napada na novinarku televizije Pink Gordanu Uzelac, nije bilo nikoga sa težim povredama.

"A, Gordanu Uzelac su tukli ovi batinaši iz opozicije što vole da tuku žene...", primetio je.

"Nadam se da se tako nešto nikada neće dogoditi", rekao je i dodao:

"Svejedno, još jedanput pozivam sve drzavne organe da imaju najbolji odnos prema svim novinarima koji imaju drugačije stavove, koji su neretko i politički aktivisti. I to je dozvoljeno, svako ima pravo na svoj stav i svoje mišljenje u ovoj zemlji. To je ono što je naš posao da uradimo", zaključio je Vučhić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 276 idi na stranu