Pao vojni helikopter, 13 osoba stradalo

U padu vojnog helikoptera u kom su bili meksički zvaničnici koji su procenjivali štetu od zemljotresa poginulo je 13 ljudi, a 15 je povređeno.

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

18:41

Pao vojni helikopter, 13 osoba stradalo
freeimages.com

Tužilaštvo meksičke države Oaksaka saopštilo je da je na mestu pada helikoptera stradalo pet žena, četiri muškarca i troje dece, dok je još jedna osoba umrla nešto kasnije u bolnici. Niko iz helikoptera nije stradao.

Izvor iz vlade Oaksake je naveo da je helikopter pao na grupu ljudi koji su noć provodili na otvorenom nakon što je zemljotres jačine 7,2 pogodio područje. Naknadni potresi su naterali ljude da napuste kuće iz straha da bi mogle da se sruše.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je helikopter iskusio tehnički problem dok je pokušavao da sleti. U njemu su bili ministar unutrašnjih poslova Alfonso Navarete i guverner Oaksake Alehandro Murat, ali ni jedan ni drugi nisu teže povređeni.

Navarete, čije ministarstvo nadgleda većinu političkih i bezbednosnih pitanja, često se tokom svog kratkog mandata nalazio u nezgodnoj situaciji. Ranije ovog meseca je otkriveno da je jedan obaveštajac iz agencije koju Navareteovo ministarstvo nadgleda pratio opozicionog predsedničkog kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: