Klinton: Kosovo će uvek u mom srcu imati posebno mesto

Uz Donalda Trampa i Reksa Tilersona, desetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosovu su čestitali i bivši američki predsednici Bil Klinton i Džordž Buš.

Izvor: Beta

Subota, 17.02.2018.

19:32

Klinton: Kosovo će uvek u mom srcu imati posebno mesto
Getty images

Čestitke su uputile bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs, kao i bivši komandant NATO snaga u Evropi, general Vesli Klark.

U video-poruci predsednik Klinton je izjavio da će Kosovo "uvek u njegovom srcu imati posebno mesto".

"Izuzetno sam zahvalan što sam kao predsednik SAD mogao da pomognem da ostvarite budućnost u slobodi i toleranciji", rekao je Klinton.

On je podvukao da veruje da je "zasluženo mesto" Kosova punopravno članstvo u Ujedinjenim nacijama, EU, NATO i međunarodnoj zajednici uopšte.

"Za vaše međunarodne prijatelje širom sveta je značajno da nastavite da radite na prevazilaženju sukoba iz prošlosti", poručio je Klinton.

Bivši predsednik SAD Džordž Buš je u svoje i ime supruge Lore čestitao narodu Kosova uz poruku "u ovom značajnom trenutku želimo vam mirnu, demokratsku i bogatu budučnost".

Biuvši komandat NATO snaga u Evropi u vreme napada na SRJ, general Vesli Klark je ispod slike s Kosova iz tog vremena napisao: "Čestitke narodu Kosova, slavimo deset godina nezavisnosti".

I bivše američke državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs su narodu Kosova čestitale desetu godišnjicu nezavisnosti.

Predsednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su povodom godišnjice primili čestitke i drugih stranih zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: