Pravi odgovor Trampu: "Ne treba mi tvoje saučešće, ser**o"

Odgovor učenice napadnute škole u Floridi američkom predsedniku Donaldu Trumpu munjevito se širi internetom. "Ne treba mi tvoje je**no saučešće."

Izvor: B92

Petak, 16.02.2018.

08:09

Pravi odgovor Trampu:
Getty images

Naime, kako je preneo hrvatski portal Index.hr, nakon što je 19-godišnji Nikolas Kruz u školi na Floridi hicima iz puške AR-15 ubio 17 ljudi, američki predsednik Donald Trump je, baš kao i mnogo puta do tada, na svom nalogu na Tviteru napisao da se moli za žrtve.

"Moje saučešće i molitve su sa obiteljima žrtava strašnog napada na Floridi. Nijedno dete, učitelj ili bilo ko drugi ne bi trebalo da se oseća nesigurno u američkim školama", objavio je Tramp na Tviteru nakon stravičnog masakra na Floridi.

Međutim, na njegov tvit burno je reagovala 16-godišnja Sara Čedvik, učenica napadnute škole.

"Ne treba mi tvoje saučešće, ti je**ni seronjo, moji prijatelji i učitelji su upucani. Nekoliko mojih kolega iz razreda je ubijeno. Učini nešto umesto da šalješ molitve, one ovo neće popraviti, ali bolja kontrola oružja mogla bi da spreči da se ovako nešto ponovi", napisala je Sara, a njene reči munjevito su se proširile društvenim mrežama, navodi Index.hr

Iako je Sara obrisala kasnije svoj tvit, njega je lajkovalo više od 350.000 ljudi, a njih 150.000 ga je prosledilo dalje.

Na Tviteru je naknadno napisala da se izvinjava za psovke, ali i napomenula da je još ljuta. "Izvinjavam se za komentar, ali ne i za bes", napisala je ona.

Kancelarija šerifa okruga Brauvard je saopštila da je Nikolas Kruz, osumnjičen za ubistvo najmanje sedamnaest osoba, priznao da je počinio taj zločin.Njemu neće biti dozvoljeno da se brani sa slobode.

S druge strane, njegova advokatica Melisa Mekneil je novinarima, nakon što je sudija odredio da Kruz bude zadržan u pritvoru bez prava na kauciju, rekla da je taj 19-godišnjak "potpuno svestan šta se događa", da je tužan i da se kaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: