17 godina od ubistva 12 Srba kod Podujeva

Na današnji dan pre 17 godina u napadu na autobus “Niš ekspresa” kod Podujeva poginulo je 12 Srba, a povređeno je 43. Počinioci i dalje nisu poznati.

Izvor: B92

Petak, 16.02.2018.

16:28

17 godina od ubistva 12 Srba kod Podujeva

“Zločini poput ovog podsećaju nas na činjenicu da su albanski teroristi po završetku ratnih sukoba na Kosovu započeli, pred očima međunarodnih snaga, krvavi pir čiji je cilj bio završetak etničkog čišćenja srpskog i drugog nealbanskog stanovništva", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija je dodala da je ta "organizovana kampanja terora i zastrašivanja" mrlja na obrazu političara u Prištini, koji do sada nisu pokazali iskrenu spremnost za suočavanje sa prošlošću, ali pre svega međunarodne zajednice, jer do danas nije uspela da osigura uslove za nepristrasno suđenje počiniocima.

"Kažnjavanje počinilaca ovog i drugih zločina nad Srbima preduslov je uspostavljanja poverenja i pomirenja između dva naroda i zato ove, kao i prethodnih 17 godina, naglašavamo da je rasvetljavanje zločina, koliko čin suočavanja sa prošlošću, toliko i čin odgovornosti prema budućnosti", navela je kancelarija.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju apeluje, pre svega, na međunarodne institucije na terenu da u ime čovečnosti i evropskih vrednosti učine dodatne napore kako bi ovaj, kao i ostali nerasvetljeni zločini nad Srbima, dobio sudski epilog”, dodaju oni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: