Radojičić: Osećam se kao Jozef K.

Prvi na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Zoran Radojičić rekao je da se zbog medija oseća kao Jozef K. iz Kafkinog “Procesa”.

Izvor: Beta

Petak, 16.02.2018.

12:33

Radojičić: Osećam se kao Jozef K.
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Kako kaže, nije napravio grešku u vezi sa dokumentacijom koju je podnosio Agenciji za borbu protiv korupcije i ima sve što je podnosio.

Osim toga, Radojičić je istakao i da se zbog medijskih tekstova o njegovoj imovini oseća kao Jozef K. u "Procesu" Franca Kafke.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je ranije da je Radojičić, koji je direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a dozvolu za gradnju zatražio je tek kada je postao prvi na listi Srpske napredne stranke za beogradske izbore, kao i da je Agencija za borbu protiv korupcije posle toga promenila podatke o Radojičiću.

"Taj tekst sam čitao nekoliko puta. To je skup besmislica. Imam sve aplikacije (kod Agencije) od 2013. godine. Ne vidim o čemu se tu radi, u čemu je problem", rekao je Radojičić novinarima posle obilaska Tiršove.

Prema njegovim rečima, cilj je da se diskredituje on ili neko ko hoće da uradi nešto za opšte dobro.

Na pitanje da li to znači da je Agencija pogrešno unela podatke, Radojičić je rekao da ne želi da spekuliše.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je Radojičiću priređen "topli zec" i da je to štetno ne samo za njega i njegovu porodicu, već i za Srbiju i da se tako svima koji žele da uđu u politiku poručuje: "Ne ulazite nikako".
Ona je upitala i koja je odgovornost medija kada diskvalifikuju "ovakvog čoveka" zbog vikendice koja "možda vredi 10.000 evra" i dodala da Srbija treba da bude srećna jer je Radojičić ostao u zemlji samo iz "patriotizma".

"Na medijima je da probaju da ne diskredituju ljude. Sutra se niko neće usuditi da se bavi politikom ako se tim medijima ne sviđa", rekla je Brnabićeva i dodala da mediji političarima pronalaze da su im roditelji sedamdesetih i osamdesetih godina, kada prema njenim rečima, ništa nije bilo uređeno, u rodnom selu gradili kuću.

Upitana šta misli o kampanji protiv košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića i o njegovoj imovini, ona je rekla da misli da je to bila strašna kampanja, ali da njegova nelegalna imovina nikome ne predstavlja problem.

"I kada istražujete, istražujte gde je 10 miliona evra, a ne gde je nečija vikendica", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ministar Zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je Radojičić na mestu direktora Tiršove već neko vreme i upitao kako je moguće da do sada niko nije pitao za njegovu vikendicu.

"Pitate ga sada, kada je hteo da krene dalje, za vikendicu u rodnom selu", rekao je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: