Napadač sa Floride priznao krivicu: "On je slomljeno biće"

Kancelarija šerifa okruga Brauvard je saopštila da je Nikolas Kruz, osumnjičen za ubistvo najmanje sedamnaest osoba, priznao da je počinio taj zločin.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.02.2018.

22:33

Napadač sa Floride priznao krivicu:
Foto: GettyImages

Osim toga, njegova advokatica saopštio je da je Kruz "slomljeno ljudsko biće".

Advokat Melisa Mekneil je novinarima, nakon što je sudija odredio da Kruz bude zadržan u pritvoru bez prava na kauciju, rekla da je taj 19-godišnjak "potpuno svestan šta se događa", da je tužan i da se kaje.

AP navodi da je Mekneli postala emotivna dok se obraćala novinarima, navodeći da je u potpunosti svesna uticaja koji je pucnjava imala na zajednicu.

Sudija u Floridi naredio je ranije danas da Kruz bude zadržan u pritvoru bez prava na kauciju.

Kruz se na saslušanju u sudu pojavio u narandžastom zatvorskom odelu sa lisicama na rukama iza leđa, a njegova advokatica, koja ga je rukom obgrlila, nije podnosila žalbu na odluku suda, prenosi AP.

Najmanje sedamnaest osoba ubijeno je u sredu u gimnaziji u Floridi, u napadu 19-godišnjeg bivšeg učenika te škole, što je zvanični bilans jedne od najgorih pucnjava u SAD u poslednjih 25 godina.

Osumnjičeni je na društvenim mrežama, kako je rečeno, objavljivao poruke vrlo "zabrinjavajućeg sadržaja".

Kruz je napad izveo poluautomatskom puškom AR-15.

Napad se dogodio u sredu u vreme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride između Boka Ratona i Fort Loderdejla.

Škola ima oko 2.000 učenika.

Takođe, FBI je potvrdio

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: