"Skrnavljene ploče novinarima zataškavanje zločina"

Beograd -- Šest puta oskrnavljena spomen-ploča nestalim novinarima kod Orahovca svedoči o sveprisutnoj tradiciji zataškavanja zločina, saopšteno iz Kancelarije za KiM.

Podeli

Ovoga puta, ne samo da je uništena ploča koju iz godine u godinu uporno popravljaju i postavljaju njihove kolege, već su vandali, na mestu zločina, morali da reči skrnavljenje daju sasvim novi smisao, ostavljajući umesto spomenika razasute kosti, navela je vladina Kancelarija za KiM.

"Kultura sećanja odneće, bez sumnje, pobedu nad nekulturom zataškavanja zločina, i odgovornima za otmicu Djure Slavuja i Slavka Perenića biće sudjeno pre ili kasnije. Uvereni smo da će, koliko god puta da bude rušeno, kolege Slavuja i Perenića spomen-obeležje podizati iznova i iznova, jer istina i dobro se ne smeju povlačiti pred laži i zlom", ističe se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju napominje da se, u tuzi i gnušanju, pridružuje novinarima i svim pristojnim ljudima na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, Udruženje novinara Srbije saopštilo je u utorak da je spomen ploča postavljena u znak sećanja na otete novinare Radio Prištine Đura Slavuja i Ranka Perenića porušena je i odnesena šesti put.

Kosovo

strana 1 od 2647 idi na stranu