Tači: Sporazum ove godine, ne mora da znači priznanje

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje da Kosovo ove godine postigne "istorijski" sporazum sa Srbijom.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 13.02.2018.

23:15

Tači: Sporazum ove godine, ne mora da znači priznanje
Foto: EPA-EFE/Vassil Donev

Kako je rekao, taj sporazum ne bi morao da znači priznanje nezavisnosti, ali bi Prištini omogućio mesto u Ujedinjenim nacijama.

"Dogovor Kosova i Srbije za koji verujem da će biti 2018. biće istorijski sveobuhvatan sporazum koji će rezultirati članstvom Kosova u UN", rekao je Tači u intervjuu za Rojters.

Tači je rekao da će sporazum sa Srbijom doneti punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, mada neće zahtevati da se međusobno priznaju kao nezavisne države.

Predsednik Kosova je rekao da je osnivanje Specijalnog suda za zločine Olsobodilačke vojske Kosova "istorijska nepravda", ali da je Kosovo osnovalo taj sud kako bi zadržalo strateško partnerstvo sa SAD, Evropskom unijom i NATO.

"Nikada nismo prekršili kosovski zakon ili međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, protiv čoveka koji je počinio genocid", rekao je Tači misleći na bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: