Vesić: Sve očišćeno i sve prohodno

Beograd -- Sve ulice u Beogradu su prohodne, čak i one u višim delovima pod Avalom i Kosmajom, a javni saobraćaj nesmetano funkcioniše, izjavio Goran Vesić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Gradski menadžer je jutros posetio Zimsku službu "Beograd-puta", a za TV Pink je rekao da je na ulicama trenutno 160 vozila, od čega 135 onih koja direktno čiste sneg i posipaju so - 103 velika kamiona i 32 male mašine, a angažovano je oko 200 radnika.

Prema njegovim rečima, sinoć je bačeno 515 tona soli i oko 200 tona agregata, te je na taj način "pokriveno svih 2.000 kilometara", odnosno 1.700 u nadležnosti grada i 300 u nadležnosti Republike.

"Bacili smo so tokom noći, na mostovima čak i više puta. Tako smo sprečili da se pojavi led u ranim jutarnjim časovima, što je omogućilo da se saobraćaj odvija bezbedno", rekao je Vesić.

Vesić je pohvalio JKP "Beograd-put" da je uradio dobar posao.

"Naš posao je da grad funkcioniše normalno, da vozači mogu da voze bezbedno, i ljudi iz 'Beograd-puta' su taj posao dobro uradiili", rekao je Vesić.

On je rekao da se, prema prognozama, očekuje da će sneg padati do podneva, a potom u nedelju. "U skladu s prognozom pratićemo situaciju i reagovati", poručio je Vesić.

U saopštenju Grada Beograda se dodaje da je Vesić rekao da će grad preći u treći stepen pripravnosti, jer nema više potrebe da bude i dalje u četvrtom i naglasio da se redovno prate prognoze i u skladu sa tim se reaguje.

Društvo

strana 1 od 146 idi na stranu