Vesić: Sve očišćeno i sve prohodno

Sve ulice u Beogradu su prohodne, čak i one u višim delovima pod Avalom i Kosmajom, a javni saobraćaj nesmetano funkcioniše, izjavio Goran Vesić.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

09:09

Vesić: Sve očišćeno i sve prohodno
Ilustracija: Thinkstock

Gradski menadžer je jutros posetio Zimsku službu "Beograd-puta", a za TV Pink je rekao da je na ulicama trenutno 160 vozila, od čega 135 onih koja direktno čiste sneg i posipaju so - 103 velika kamiona i 32 male mašine, a angažovano je oko 200 radnika.

Prema njegovim rečima, sinoć je bačeno 515 tona soli i oko 200 tona agregata, te je na taj način "pokriveno svih 2.000 kilometara", odnosno 1.700 u nadležnosti grada i 300 u nadležnosti Republike.

"Bacili smo so tokom noći, na mostovima čak i više puta. Tako smo sprečili da se pojavi led u ranim jutarnjim časovima, što je omogućilo da se saobraćaj odvija bezbedno", rekao je Vesić.

Vesić je pohvalio JKP "Beograd-put" da je uradio dobar posao.

"Naš posao je da grad funkcioniše normalno, da vozači mogu da voze bezbedno, i ljudi iz 'Beograd-puta' su taj posao dobro uradiili", rekao je Vesić.

On je rekao da se, prema prognozama, očekuje da će sneg padati do podneva, a potom u nedelju. "U skladu s prognozom pratićemo situaciju i reagovati", poručio je Vesić.

U saopštenju Grada Beograda se dodaje da je Vesić rekao da će grad preći u treći stepen pripravnosti, jer nema više potrebe da bude i dalje u četvrtom i naglasio da se redovno prate prognoze i u skladu sa tim se reaguje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: