"Ivanović prijavio BIA one od kojih je pretila opasnost"

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković izjavila je da je lider GI SDP Oliver Ivanović prijavio BIA ljude od kojih mu je pretila opasnost.

Izvor: Beta

Sreda, 14.02.2018.

22:38

screenshot/youtube

Kako je rekla, Ivanović je svoju zabrinutost preneo i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i međunarodnoj zajednici.

Ona je za izdanje dnevnog lista "Danas" od četvrtka kazala da je Ivanović o svojim sumnjama obavestio BIA, Vučića i međunarodnu zajednicu dva-tri dana pre ubistva, kada je "obilazio sve institucije u Beogradu".

"Mi danas nemamo nijednu izjavu, recimo, predsednika Srbije, koji je imao informaciju od direktora BIA (Bratislava) Gašića i njegove službe na koje je ljude Oliver ukazivao. S druge strane priča o čaurama, koje su zbog otisaka prstiju za veštačenje i istragu veoma važne, govori o neozbiljnosti istrage u pogledu želje i opredeljenja da se istinski dođe do onih koji su umešani u zločin", kazala je Trajković.

On je kazala da ne očekuje da vlasti Beograda i Prištine "izađu" sa imenima ubica i da ne veruje da će imena umešanih u ubistvo Ivanovića biti poznata dok vladajuće strukture na obe strane ostanu na vlasti, osim ako ne bude prisutan i međunarodni faktor, "što zavisi od njegove zainteresovanosti da i jedne i druge ucenjuje".

"Vlast u Beogradu drži (Hašima) Tačića i (Ramuša) Haradinaja na vlasti. Povezuju ih razni biznisi - transparentni i netransparentni projekti, zbog čega će oni uložiti veći napor da jedni druge sačuvaju. Između njih se nalazi i ta mafija koja je na Severu stvarala taj ambijent i ugrožavala u kontinuitetu Ivanovića kroz fizičko zlostavljanje porodice, paljenje automobila, pretnje i niz stvari o kojima je Oliver govorio", rekla je Trajković.

Ona je dodala da Albanci nemaju mnogo podataka o tome šta se dešava na severu Kosova, jer su postavljene strukture uglavnom srpske i "one izveštaje prosleđuju prema Beogradu".

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici. Dvojica policajaca uhapšena su zbog manipulacije dokazima sa lica mesta, ali sud nije imao osnov da im odredi pritvor do 30 dana, pa su pušteni na slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: