"Pozivam dezertera Vulina da podnese ostavku"

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac zatražio je ostavku ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Izvor: Beta

Sreda, 14.02.2018.

18:37

On je to učinio povodom hapšenja kapetana Vojske Srbije koji je odbio da potpiše stranački spisak sigurnih glasova Srpske napredne stranke.

"Nikada se u Srbiji nije desilo ovakvo poniženje, nikada se nije desilo da se pokuca na vrata pripadnika Vojske i da se od njega traži da stavi svoj potpis na sramni spisak. Pozivam ministra odbrane, dezertera Vulina, da podnese ostavku sa pozicije u ministarstvu jer je urušio ugled i kredibilitet ne samo ministra odbrane već i cele Vojske", izjavio je Šutanovac, a prenosi informativna služba stranke.

On je pozvao i načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića da se "ne ponaša kao sluga ministra već da zaštiti pripadnike Vojske i skrene pažnju civilnoj kontroli da ne mogu na taj način da se ponašaju prema pripadnicima Vojske koji su branioci naše otadžbine".

Omladina DS-a danas je na Kalemegdanu tokom ispaljivanja počasne paljbe uoči obeležavanja Dana državnosti Srbije raširila transparent "Sramota!!! Dezerter hapsi vojnika!"

Vojni sindikat Srbije juče je saopštio da je uhapšen oficir Vojske Srbije posle incidenta sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali "sigurne glasove".

Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen.

Iz SNS su međutim saopštili da je oficir vređao i fizički nasrnuo na njihove omladince tokom obavljanja stranačkih aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: