DS: Zloupotreba države u političke svrhe

Beograd -- Predsednik odbora DS za odbranu i bezbednost Sreto Malinović izjavio da privođenje oficira Vojske Srbije još jednom pokazuje na šta je sve spremna SNS.

Izvor: Beta
Podeli

Prema njegovim rečima, to hapšenje predstavlja zloupotrebu države u političke svrhe.

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je njegov član, kapetan V.M. priveden u utorak posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka koji od stana do stana "uznemiravaju" gradjane Beograda prikupljajući "sigurne glasove" po određenim spiskovima.

V.M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vredjali posle čega je došlo do verbalnog sukoba.

"Pored nezakonitog pristupa ličnim podacima, SNS ne preza ni od zloupotrebe države, vojske i policije", rekao je Malinović i dodao da DS najoštrije osuđuje primenu takvih metoda prema pripadnicima Vojske i svim građanima Beograda i Srbije, a naročito zloupotrebu pripadnika policije i pravosuđa u ostvarivanju političkih ciljeva.

Malinović je rekao da očekuje od Ministarstva odbrane, a posebno od generala Dikovića da se najzad pokaže dostojnim dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Srbije i preduzme odlučne korake u zaštiti bezbednosti i dostojanstva svojih oficira i vojnika.

"Prećutao je helikoptersku tragediju i skorije eksperimente 'ljudi u crnom' iz Ministarstva odbrane kojima je ugrožena bezbednost ljudstva, reagujući suprotno maniru koji treba da krasi prvog vojnika", rekao je Malinović.

On je rekao da vlast toleriše skupove čiji učesnici salutiraju nacističkim pozdravom, simbolom stradanja miliona ljudi, a istovremeno se građanima uskraćuju osnovna ljudska prava i slobode, prenela je DS
.

Politika

strana 1 od 8731 idi na stranu