Ruski centar upozoren: Sprema se hemijski napad u Siriji

Ruski Centar za pomirenje sukobljenih strana u Siriji saopštio da je primio telefonski poziv sa upozorenjem da se u Idlibu sprema napad hemijskim oružjem.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.02.2018.

14:00

Ruski centar upozoren: Sprema se hemijski napad u Siriji
Getty images

Prema njihovim informacijama, napad sprema teroristička grupa Džabhat al-Nusra zajedno sa organizacijom Beli šlemovi.

"Stanovnik Serakeba, naselja u sirijskoj provinciji Idlib, pozvao je telefonom sinoć ruski Centar za pomirenje i upozorio da bi tamo mogao da bude izveden napad hemijskim oružjem kako bi se jednom stranom TV kanalu obezbedio snimak", navodi se u saopštenju, prenosi danas Tas.

Pozivalac je rekao da su pripadnici grupe Džabhat al-Nusra juče sa tri automobila doneli u Serakeb više od 20 boca sa otrovnim gasom hlorinom i opremu za ličnu zaštitu.

"Pozivalac je naveo da su pripadnici grupe Beli šlemovi nosili opremu za ličnu zaštitu dok su uvežbavali pružanje prve pomoći civilima koji pretrpe trovanje hemijskom supstancom", navodi ruski Centar.

Sve to pokazuje da teroristi Džabhat al-Nusre i članovi grupe Beli šlemovi pripremaju hemijski napad s namerom da za taj napad okrive sirijsku vladu, stoji u saoštenju.

Kako se napominje, pozivalac tvrdi da su sve te postupke snimili profesionalni reporteri koji su koristili mikrofon sa oznakom CNN dok su komentarisali o akcijama pripadnika Belih šlemova, povremeno se konsultujući s nekim ljudim putem satelitskog telefona, na engleskom jeziku. "Informacije pristigle iz provincije Idlib izazvale su izbiljnu zabrinutost", zaključuje ruski Centar za pomirenje u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: