Niš: Direktor "Pošte" slupao službeni automobil na odmoru?

Iako je direktor niške Pošte Miroslav Janojlić trebalo da bude na odmoru u trenutku kada je slupao službenu “škodu”, njemu je, prekinut odmor dan pre udesa.

Izvor: Južne vesti

Utorak, 13.02.2018.

10:54

Niš: Direktor

To se vidi u dokumentaciji u koju su imali uvid novinari "Južnih vesti".

Rešenje o odmoru je izdato tek desetak dana nakon udesa, navodi se.

Rešenje o godišnjem odmoru, prema kojem je trebalo da bude van posla do 7. avgusta 2017. godine, Janojliću je izdato 24. jula, navode "Južne vesti".

Ipak,direktoru Pošte je, navodi se u dokumentima, “zbog potrebe procesa rada i organizacije rada u preduzeću” prekinut odmor, pa je trebalo da se vrati u direktorsku fotelju 3. avgusta, baš na dan udesa.

Međutim, rešenje o prekidu odmora izdato je tek 15. avgusta, odnosno 12 dana nakon udesa, a do Janojlićevih ruku je stiglo tek 17. avgusta, kada je potpisao da ga je primio.

"Južne vesti" podsećaju, da radnici niške Pošte tvrde da se u trenutku saobraćajne nezgde 3. avgusta 2017, Janojlić u "privatnoj režiji" prevozio službenim kolima preduzeća kojim rukovodi. Međutim, direktor nije želeo da daje izjave u vezi sa ovim slučajem, jer, kako je rekao, "po nalogu iz Beograda, ne sme da daje izjave za medije".

Pored toga, u Policijskoj upravi Niš tvrde da nemaju zapisnik o ovoj saobraćajnoj nezgodi, iako prema Zakonu to moraju da imaju, jer su obavili uviđaj, dodaju "Južne vesti".

Janojlić je učestovao u saobraćajnoj nezgodi kod sela Lalinac, međutim, u putnim nalozima kojima su novinarima "Južnih vesti" dostavili iz Pošte Srbije nije navedena tačna maršruta.

"Južne vesti" navode da je Pošta Srbije dugo odbijala da dostavi informacije o ovom slučaju, sve dok nije reagovao Poverenik za informacije od javnog značaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: