Jandroković: Prihvatio sam poziv, idem u Beograd

Zagreb -- Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio da je prihvatio poziv predsednika Srbije i da će uskoro posetiti Beograd.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ AUDE VANLATHEM
EPA/ AUDE VANLATHEM

On je rekao i da je sa Aleksandrom Vučićem razgovarao o nizu tema, kao što su pitanja nestalih i zaštita nacionalnih manjina.

Napomenuo je da susreta šefova parlamenata dveju zemalja nije bilo od 2010.

Predsednik Vučić mu je, kazao je, preneo poziv predsednice srpskog parlamenta Maje Gojković. "Poziv sam prihvatio i uskoro ću posetiti Beograd", rekao je Jandroković novinarima parlamentu i dodao da je sa Vučićem razgovarao i o situaciji u jugoistočnoj Evropi.

Na pitanje šta misli o zahtevu da se predsednik Vučić izvini pre dolaska, Jandrković je rekao da ne želi to da komentariše jer nije učestvovao u pripremi posete. "Poseta ima svoj sadržaj, dogovoren je čitav niz aktivnosti. Hrvatska zna što je bila istina, da je Domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost. Srpski predsednik očito o tome ima neka druga razmišljanja", rekao je.

Upitan da li je u razgovoru stekao utisak da je Vučić ista osoba koja je 1995. govorila u Glini ili se promenio, predsednik Sabora je rekao da nije psiholog, već predsednik Sabora, koji brani interese Hrvatske i nastoji da to čini na najbolli način.

"Smatram da je važno voditi dijalog, jer bez dijaloga nećemo rešiti nijedno bitno pitanje. Manje me zanima ko šta misli, zanimaju me interesi RH", odgovio je Jandroković.

Govoreći o jučerašnjem protestu protiv posete predsednika Srbije na Trgu bana Jelačića, na kojem su bili i vodeći ljudi udruženja veterana i saborski zastupnici vladajuće HDZ, a koje je predsednica nazvavla "marginalcima", Jandroković je rekao: "Mi živimo u demokratiji, svako može izraziti svoje mišljenje, to se juče dogodilo, nisu ovo prvi protesti. Meni protesti ne smetaju".

Region

strana 1 od 3657 idi na stranu