U Beogradu počeo sneg, ali neće dugo VIDEO

Beograd -- Sneg je počeo da pada u Beogradu jutros oko 7.30. Za sada je formiran slab snežni pokrivač, ali van kolovoza koji su vlažni zbog kiše.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Prema zvaničnim prognozama RHMZ-a, sneg će u Srbiji padati danas i sutra, a moguće je formiranje snežnog pokrivača. Maksimalne temperature koje se predviđaju kretaće do tri stepena u plusu. Već za petak i subotu meteorolozi predviđaju sunce i blaži porast temperature kada nas očekuje do 6 stepeni.

Čeka nas period smenjivanja kiše i sunca, kaže meteorolog Nedeljko Todorović za "Blic" i napominje da ćemo imati i jedan kratak period prolećnih temperatura kada će biti do 15 stepeni.

Sneg i u regionu

Sneg pada i u regionu. U Hrvatskoj u Gorskom kotaru i Lici dostićiće danas verovatno visinu od 30 centimetara, a novi snežni pokrivač očekuje se u celoj Hrvatskoj, izveštava HRT.

Sneg otežava saobraćaj u Istri, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i delu Slavonije, navela je Hina.

Na pojedinim deonicama autoputa i ostalim putevima vozi se otežano zbog snežnog pokrivača. Hina je navela da je oprez potreban u Dalmaciji zbog mokrih i klizavih puteva zbog kiše.

U celoj BiH jutros pada sneg, osim na jugu, gde je kiša. Zbog novih padavina i snega na putevima, jutros se sporije saobraća na većini puteva u Bosni i Hercegovini, javio je Klix.ba.

Zbog niskih temperatura upozoravaju se vozači na moguću poledicu.

Razno

Na današnji dan, 18. februar

1405 - Tokom pohoda na Kinu umro je tatarski emir Timur Lenk (Tamerlan), osvajač Persije, Indije, Mesopotamije i većeg dela Male Azije. 1455 - Umro je italijanski

Razno nedelja 18.02. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 17. februar

1653 - Rođen je kompozitor i violinista Arkanđelo Koreli (Arcangelo Corelli), osnivač bolonjske violinske škole i najznačajniji italijanski kompozitor u 17. veku

Razno subota 17.02. 00:00 Komentara: 1

Na današnji dan, 15. februar

1115 - Papa Paskal II priznao je red Malteških vitezova osnovan u Jerusalimu, gde su pored crkve Svetog Jovana imali samostan i azil za bolesnike i putnike. Kasnije

Razno četvrtak 15.02. 00:00 Komentara: 3

Na današnji dan, 14. februar

269 - Tokom progona hrišćana, u vreme cara Klaudija II spaljen je na lomači rimski sveštenik i lekar Valentin, kasnije hrišćanski mučenik Sv. Valentin. Taj datum

Razno sreda 14.02. 00:00 Komentara: 1
strana 1 od 1519 idi na stranu