"Presedan – častan vojnik uhapšen zbog aktivista SNS"

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je njegov član, kapetan V.M. priveden posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

21:07

Ilustracija: Thinkstock

U saopštenju se navodi da ono od stana do stana "uznemiravaju" građane Beograda prikupljajući "sigurne glasove" po određenim spiskovima.

V.M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vređali posle čega je došlo do verbalnog sukoba, naveo je Vojni sindikat.

"Prijavljen je od strane aktivista koji su se predstavili kao članovi SNS, zbog čega je lišen slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja", piše u saopštenju.

Sindikat ocenjuje da je opasan presedan da se policijskom represijom časni vojnici hapse samo što su u svom stanu zatražili uvid u spiskove u kojima se nalaze imena njihovih porodica.

"Postavljamo više nego logično pitanje ko se nasilnički ponaša u ovom događaju, da li oni koji uznemiravaju građane ili oni koji tako nešto ne dozvoljavaju i brane svoje porodice", pitao je sindikat.

U saopštenju se navodi da su "režimski mediji brže bolje počeli sa satanizacijom poštenog srpskog vojnika", koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane.

Sindikat je pozivao ministra odbrane Aleksandra Vulina da reaguje povodom "nakaradne demonstracije političke moći" i zaštiti svoje zaposlene.

Vojni sindikat Srbije je naveo da će u suprotnom naći načina da se samorganizuje i pomogne svom članu.

Sindikat je pozivao sve građane koji su svedoci i koji su spremni da svedoče o tom događaju da se jave na broj telefona 066/27-11-01 ili mejlom na antikorupcija@vojnisindikatsrbije.rs.

Ranije je saopšteno da su “napadnuti aktivisti SNS”, kao i da je jedna osoba uhapšena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: