"Maskirana osoba je zaposlena u JKP Gradska čistoća" VIDEO

Inicijativa Ne davimo Beograd je saopštila da je otkriven identitet maskirane osobe koja je nasrnula na njene aktiviste u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

17:28

screenshot

Kako se navodi, to je Stanko Petrović, zaposlen u JKP Gradska čistoća, a čovek u njegovoj pratnji je Mihajlo Janjić, direktor deponovanja i reciklaže komunalnog otpada.

“Naime, krupni čovek sa maskom Putina preko lica napao nas je dok smo stajali ispred deponije u Vinči i ukazivali na štetne posledice dogovorene izgradnje spalionice otpada. Za vreme intervencije policije, skrivajući se iza kapuljače, on se konsultovao sa upravnicom deponije u Vinči”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa navodi da je taj bizarni incident samo poslednji u nizu napada, pretnji i podmetanja koje svakodnevno preživljavaju, a koji se lako mogu povezati sa Srpskom naprednom strankom.

“Samo u poslednjih 24 časa, prepoznatljivim rukopisom je išarana izložba Koraksovih karikatura koju smo postavili pre nekoliko dana, naš kandidat za odbornika je tokom noći primio preteći anonimni poziv i naši aktivisti su napadnuti od strane maskiranih provokatora. Zahtevamo da policija istraži ko stoji iza kontinuiranih pokušaja zastrašivanja i ugrožavanja bezbednosti naših aktivista. Podsećamo i na to da su na jednom od protesta, 2016. godine, dve osobe pokušale da otmu nositeljku liste Kseniju Radovanović, predstavljajući se kao policajci. Policija na terenu tada je na nalog pomoćnika načelnika beogradske policije počinioce pustila. Zaštitnik građana sačinio je izveštaj u kojem su jasno opisane nepravilnosti u radu službenika MUP, međutim, stao je na stranu nasilnika i odgovornih u MUP i obustavio postupak”, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: