LDP za specifično oporezivanje tabloida i rijalitija

Beograd -- Kandidat LDP na beogradskim izborima filmski reditelj Nikola Ljuca zatražio da se preispita gradska politika u odnosu na tabloidizaciju, rijaliti i kič-kulturu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Lista LDP-a zalaže se za uvođenje specifičnih nameta na ovakve programe koji bi omogućili veća ulaganja u obrazovnu i kulturnu politiku grada. Mi nismo ni za kakvu cenzuru, mi smo za promenu regulative koja bi odredila vreme kada takav program može da se prikazuje i za oporezivanje ovakog sadržaja, pre svega kada je reč o emitovanju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom", naveo je Ljuca u pisanoj izjavi za medije.

Naveo je da bi prihodi od tog poreza mogli da se koriste za pomoć u kulturi, te podsetio da u Velikoj Britaniji zabavni program, a najviše lutrija, finansira kompletan Britanski filmski institut i njihovu filmsku arhivu i produkciju.

"Po današnjem zakonu, Filmski centar Srbije dobija deo novca od Radio-televizije Srbije, ali to je još samo slovo na papiru - to mora da se promeni i na tome treba insistirati", zaključio je Ljuca.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu