Đurić "progovorio" o svom odnosu prema Ivanoviću

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić tvrdi da je pomagao ubijenom Oliveru Ivanoviću, ali da se s njim nije slagao oko lokalnih izbora, prenose Južne vesti.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

15:30

Đurić
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Političko nadmetanje Srba na Kosovu naziva luksuzom i napominje da će se uvek zalagati za jedinstven srpski nastup na kosovskim izborima, jer “to znači opstanak”.

Okrugli sto o “unutrašnjem dijalogu” o Kosovu, u ponedeljak je održan u Nišu, a upitan da prokomentariše svoje nekadašnje izjave o ubijenom srpskom političaru sa Kosova Oliveru Ivanoviću, Marko Đurić navodi da je “bezbroj puta” išao da poseti Ivanovića dok je bio u zatvoru, a i da je bio u kontaktu sa njegovom porodicom.

“Što se tiče mog ličnog odnosa, ja sam se i kao direktor Kancelarije i kao čovek trudio, za razliku od mnogih političara koji danas i pljuju i napadaju nas koje činimo šta možemo da pomognemo našim ljudima na Kosovu, ja sam dok je Oliver Ivanović bio iza rešetaka činio sve što mogu da pomognem. Kancelarija koju vodim finansirala je njegovu odbranu”, kaže Đurić.

Ivanović je u zatvoru bio od januara 2014. do februara 2017, a oktobra 2017. bio je kandidat stranke “Srbija, demokratija, pravda” za gradonačelnika Severne Mitrovice na kosovskim lokalnim izborima, nadmećući se protiv provladinog kandidata Srpske liste Gorana Rakića.

Vraćajući se na tu noviju političku istoriju na Kosovu, Đurić navodi da se “nije slagao sa Ivanovićem oko lokalnih izbora i da to nikada nije krio”.

Suočen sa svojim izjavama iz te kampanje, da je “glas za Ivanovića, glas protiv interesa srpskog naroda”, Đurić napominje da se uvek zalagao i da će se zalagati da je u srpskom interesu da Srbi na Kosovu nastupaju jedinstveno na izborima”.

“Za Srbe na Kosovu je važno da ne nastupaju podeljeno pred institucijama u kojima većinu čine Albanci. Ovde u centralnoj Srbiji možemo i možda i treba da se nadmećemo u tome ko ima bolje ideje, ili ko je više u stanju da pridobije ili šarmira, ali na Kosovu taj luksuz nemamo. Tamo samo jedinstvo znači opstanak. Mislio sam to, mislim i misliću u budućnosti”, rekao je Đurić.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018, a Đurić dodaje da je neophodno da oni koji su odgovorni za njegovo ubistvo budu privedeni pravdi, bez obzira na to “ko su, odakle su i koje su nacionalnosti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: