Dodik: Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir

Lider RS Milorad Dodik izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir i stabilnost na zapadnom Balkanu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.02.2018.

19:15

Dodik: Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir
Foto: EPA / Vladimir Stojkoviæ

"Mislim da je njegova poseta Hrvatskoj dobra prilika da tri države - Republika Srpska, Srbija i Hrvatska - uspostave neke nove relacije, te da u tom pogledu Vučić u Zagrebu relevantno i legitimno govori u ime srpskog naroda", naveo je Dodik u Istočnom Sarajevu, komentarišući posetu Vučića Zagrebu.

On je naveo da očekuje smirivanje "verbalnih" srpsko-hrvatskih odnosa, kao i rešavanje brojnih problema, uključujući i one iz prošlosti, poput "genocidne politike koju je NDH sprovodila nad Srbima ili ustaških zločina u Jasenovcu i drugim zloglasnim logorima, kao i Holokaust nad Srbima".

"Srbi ovu temu moraju da vrate na međunarodni nivo kako bi se i Jasenovac i Jadovno i Prebilovci i mnoga druga stratišta okarakterisali kao mesta genocida NDH nad srpskim narodom", istakao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske danas je u Istočnom Sarajevu položio venac na spomenik bivšem ruskom ambasadoru pri UN Vitaliju Čurkinu.

Dodik je rekao da se Čurkin zalagao za odbranu srpskih interesa, ali se takođe istinski zalagao za mir u svetu i zaštitu interesa Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: