Na Pantovčaku svirano "Bože pravde", na kaputu "hrabrost"

Predsednik Srbije stigao u Zagreb, odmah nakon sletanja aviona na zagrebački aerodrom uputio se ka rezidenciji hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Izvor: B92, Filip Èukanoviæ

Ponedeljak, 12.02.2018.

10:43

Na Pantovčaku svirano
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučića je na Pantovčaku dočekala hrvatska predsednica, na čiji poziv je i doputovao u dvodnevnu posetu Zagrebu, a priređen mu je i svečani doček, uz počasnu gardu vojske i intoniranje himne "Bože pravde".

Foto: B92, Filip Èukanoviæ
Susret je započeo uobičajenim protokolom za državne službenike. Zanimljiv je detalj koji je uočio reporter B92.net da je na rukavu kaputa Kolinde Grabar Kitarović izvezeno "hrabrost".

Nakon protokolarnog rukovanja ispred zgrade predsedništva, Grabar Kitarovićeva i Vučić uputili su se na sastanak, nakon koga će se obratiti medijima.
Foto: B92, Filip Èukanoviæ
Sa Vučićem su u Zagreb otputovali i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, Veljko Odalović, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Nemanja Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivica Kojić, šef Kabineta predsednika, Tatjana Jović, spoljnopolitički savetnik predsednika Republike, i Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije.

Reporter B92 javlja i da su ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović na dočeku nosile šešire, što je mimo protokola.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Zagreb je inače, kako je preneo portal Index.hr, zbog poste Vučića pod posebnim merama bezbednosti, a grad je osvanuo jutros okićen srpskim zastavama.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Takođe, na Markovom trgu je trebalo da se održi protest udruženja udovica i veterana rata, ali je zagrebačka policija zabranila demonstrantima da priđu tom trgu i prostor za protest im je ograničila na Trg bana Jelačića.
Foto: B92, Meni sveèane veèere

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: