Indeks: Zagreb pod srpskim zastavama i snajperistima FOTO

Zbog posete srpskog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, po Zagrebu raspoređeni snajperisti i policajci u civilu koji brinu o bezbednosti gosta.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 12.02.2018.

09:10

Indeks: Zagreb pod srpskim zastavama i snajperistima FOTO
Foto: Tanjug/Hina

Kako piše hrvatski portal Index.hr, jutros je Zagreb okićen srpskim zastavama.

Vučićev avion je u 10 časova sleteo na zagrebački aerodrom "Franjo Tuđman" i sada je srpski predsednik na Pantovčaku, gde ga je dočekala hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, na čiji poziv je i došao u dvodnevnu posetu.

Takođe, kada Vučić stigne, na Markovom trgu trebalo je da počne protest udruženja udovica hrvatskih ratnih veterana i udruženja veterana. Oni su, kako javlja portal, već oko devet časova počeli da se okupljaju na glavnom zagrebačkom trgu. Međutim, kako je saznao taj portal, policija im nije dozvolila da se približe Markovom trgu, već će morati da ostanu na Trgu bana Jelačića.

Index.hr takođe upozorava građane Zagreba da će saobraćaj u delovima Zagreba po kojima će se kretati kolona sa Vučićem i oko Pantovčaka biti otežan i da bi trebalo da izbegavaju te saobraćajne pravce.

Takođe, taj portal navodi i da je Zagreb okićen srpskim zastavama. Uobičajeno je, kako navodi Indeks, da se na deo puta kojim prolazi neki državnik koji je u poseti Hrvatskoj, postavljaju zastave te države. Ali jutros su srpske zastave osvanule po gradu, a jedna je ispred Hrvatskog narodnog pozorišta.
Foto: Tanjug/Hina
Svečani doček predsednika Srbije biće priređen u 10.30 sati ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku, da bi u 10.45 sati počeo "tet-a-tet" susret predsednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Planirano je da sastanak dvoje predsednika traje jedan sat, da bi u 11.45 počeli bilateralni razgovori zvaničnih delegacija Srbije i Hrvatske. Grabar Kitarovićeva i Vučić obratiće se medijima u 12.30 sati.

Potom će srpski predsednik otići u Vladu Hrvatske, gde će u 13.35 sati imati "tet-a-tet" razgovor sa premijerom Andrejom Plenkovićem. Sastanak predsednika Vučića i predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića planiran je za 15.15 sati.

U 16 sati predviđeno je obraćanje Grabar Kitarovićeve i Vučića na Hrvatsko-srpskom privrednom forumu u Hrvatskoj privrednoj komori.

Sastanak predsednika Vučića i predsednice Grabar Kitarović sa polaznicima Akademije SNV i predstavljanje projekta "Budućnost Srba u Hrvatskoj" biće održan u 16.45 sati u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.
Foto: Tanjug/Hina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: