Vučić: Nisam nikakav četnik, ni ja, ni moja porodica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ga "ne potresaju protesti" u Zagrebu, ali se ipak osvrnuo na pojedine parole koje su nosili demonstranti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

13:30

Vučić: Nisam nikakav četnik, ni ja, ni moja porodica
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je nakon sastanka sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović rekao da nema problema da bilo ko ostvaruje poene tako što njega vređa, ali i istakao da "on nije nikakav četnik".

"Video sam ljude sa parolama. Pisalo je 'Konju, ne laži', pa nešto oko izvinjenja, 'četnik-početnik', 'barabo, vrati se u Srbiju', ali nisam se mnogo potresao. Predsednica (Kolinda) Grabar Kitarović mi je priredila dobar doček. Rekli su mi da je bilo nekoliko stotina ljudi, to je normalno u demokratij", rekao je Vučić.

Zatim je rekao: "Nisam nikakav četnik, niko u familiji mi nije bio četnik. U prošlom ratu porodica Vučić je stradala, stradala je i u pretprošlom ratu, a ne znam da je porodica učestvovala u bilo kakvim zločinima."

Vučić je proteste komentarisao nakon pitanja novinara iz Srbije, a odgovor je dala i hrvatska predsednica, koja je istakla da je "demokratski protestovati, ali da ne može da podrži uvrede i govor mržnje".

"Imam i poruku za srpsku javnost: ne smemo da dopustimo da nam ljudi sa rubova političkog spektra ili spektra nekakvih razmišljanja diktiraju politiku, to radimo mi državnici i ogromna većina građana, koji podržavaju posetu predsednika Vučića, jer znamo da moramo da razgovaramo o poboljšanju odnosa", rekla je ona.

Pročitajte još: Kolinda: Nismo pričali i prošlosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: