Pronađena jedna crna kutija, više teorija o padu aviona

Na mestu pada ruskog aviona "An-148" sa 65 putinika i šest članova posade u blizini Moskve pronađena je jedna crna kutija.

Izvor: B92

Nedelja, 11.02.2018.

17:33

Pronađena jedna crna kutija, više teorija o padu aviona
Foto: Tanjug, AP

Osim toga, zvaničnici ističu da istražitelji ispituju nekoliko teorija zbog čega je avion pao, kao i da se operacija potrage nastavlja.

Među teorijama o uzrocima pada aviona su nepovoljni vremenski uslovi, ljudska greška i tehnički problemi, izjavila je portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko, preneo je Tass.

Međutim, prema pojedinim izvorima, vremenski uslovi u trenutku pada aviona nisu bili loši.

Takođe, ruski mediji ističu da su na mestu nesreće spasioci pronašli dva tela i da je na spisku putnika bilo i jedno dete.

Avion An-148 leteo je ka gradu Orsk u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov je potvrdio da u nesreći nema preživelih.

Prvi snimak srušenog ruskog aviona možete pogledati - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: