Jeziv snimak: Deca se "igraju" egzekucije uz "Alahu akbar"

Video-snimak koji prikazuje kako se deca „igraju masovne egzekucije“ po ugledu na masovna streljanja koja izvode ekstremisti ID, objavljen je na Tviteru.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/Youtube/RT
Screenshot/Youtube/RT

Šokantan snimak prikazuje dečake koji kleče sa rukama podignutim iznad glave, dok drugi imitacijom puške ide od jednog do drugog i „ubija“ ih. Pritom se čuje i poklič „Alahu akbar“, koji je uzviknut pri mnogim napadima i pokoljima terorista ID.

Uznemirujući snimak je nastao u Bengaziju, javlja RT.

Objavljene scene podsećaju na masovna pogubljenja koja često izvodi, snima i objavljuje ekstremistička grupa Islamska država. Navodi se da je moguće da deca „glume“ egzekuciju koju je izveo komandant sa libijskog područja Mahmud el-Verfali.

Al-Verfali, komandant Libijskih specijalnih snaga (Al Saika), u nekoliko navrata je snimljen kako sam ubija zatvorenike ili pak naređuje drugima da to učine. Autentičnost tih snimaka se navodno ne dovodi u pitanje, jer je i sama Al Saika objavljivala uznemirujuće snimke na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Al Saiku je Međunarodni krivični sud osudio 2017. godine za ratne zločine, a njeni pripadnici su povremeno bili hapšeni od strane Libijske narodne armije.

Al Verfalija je Međunarodni krivični sud optužio 2017. godine za ratne zločine, a nakon toga ga je uhapsila Libijska narodna armija. On se, ipak, u januaru ponovo pojavio na jednom snimku na kome likvidira 10 zarobljenika, ispred džamije u Bengaziju.

Svet

strana 1 od 467 idi na stranu