Čak sedam nezgoda sinoć, pomoć tražila i Hitna pomoć

U Beogradu se noćas dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 10 osoba.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.02.2018.

08:07

Čak sedam nezgoda sinoć, pomoć tražila i Hitna pomoć

Kako je Tanjugu rekla portparolka Hitne pomoći Nada Macura, jedan muškarac je zadobio teške povrede.

Prema njenim rečima, prvi udes dogodio se u Zaplanjskoj ulici u 20.10 kada su ortopedske povrede zadobili mladić i devojka starosti oko 23 godine, nakon čega su prevezeni na Institut za ortopediju na Banjici.

U 20.11 na uglu Birčaninove i Resavske u udesu su lakše povređeni devojka starosti oko 28 i muškarac starosti oko 20 godina.

U ulici Surčinskoj na putu između Ledina i Surčina u 20.23 dogodio se udes u kojem je teško povređen pešak starosti oko 42 godine.

Kako je Macura navela, ekipa Hitne pomoći je imala saobraćajnu nezgodu na putu, nakon čega je u 20.48 na uglu Tošinog Bunara i Nikole Dobrovića druga ekipa preuzela povređenog muškarca i tehničara prve ekipe i prevezla ih u Urgentni centar. Taj muškarac je prevezen sa teškim povredama u reanimaciju.

U 23.11 u ulici Zdravka Čelara povređene su dve muške osobe starosti oko 28 i 40 godina, nakon čega su zbrinuti na licu mesta, odbili transport i dobili uput za dalje lečenje.

U ulici Vojvode Mišića kod Sajma sedam minuta nakon ponoći u udesu je povređena žena starosti oko 31 godinu koja je takođe odbila transport i dobila uput.

Sedmi udes dogodio se u 00.11 u ulici Braće Ljubinković bb u Petrovčiću, a lakše je povredjen muškarac starosti oko 39 godina koji je prevezen u Urgentni centar.

Hitna pomoć je noćas imala ukupno 101 intervenciju od kojih 15 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika su se javljali astmatičari, srčani bolesnici sa bolom u grudima, hipertoničari i osobe sa visokim temperaturama.

Hitna pomoć je juče imala 145 intervencija od kojih 40 na javnom mestu i sedam saobraćajnih ezgoda sa jednom teškom traumom, rekla je Macura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: