"Napustio nas je vanserijski umetnik"

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je u ime članova Vlade Srbije i lično ime telegram saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca.

Izvor: Beta

Petak, 09.02.2018.

13:57

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Telegram je upućen i upravniku Jugoslovenskog dramskog pozorišta, njegovog matičnog pozorišta.

"Napustio nas je čovek velikog talenta, vanserijski umetnik i simbol srpskog glumišta mlađe generacije. Nebojša Glogovac ostavio je neizbrisiv trag kako kroz svoja glumačka ostvarenja, tako i kroz umeće dostojanstvenog življenja", navodi se u telegramu saučešća.

"Otišao je doajen koji će uvek živeti sa nama kroz role po kojima ostaje upamćen, kao simbol srpskog glumišta i pozorišta. Srpska pozorišna scena izgubila je danas jednog od najboljih i najtalentovanijih umetnika koji je dao lični pečat svemu što je radio. U svoje ime i u ime svih članova Vlade Republike Srbije, primite izraze iskrenog saučešća“, napisala je premijerka Brnabić, saopštila je kancelarija za saradnju s medijima vlade Srbije.

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je u Beogradu u 49. godini.

"Nije bio samo visoko ostvaren glumac, nego i umna ličnost sa stavom"

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je u telegramu saučešća porodici glumca Nebojše Glogovca kazao da je njegova smrt veliki gubitak za srpsku kulturu.

"U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime upućujem porodici Nebojše Glogovca izraze iskrenog saučešća, u ovom velikom gubitku za srpsku kulturu i za sve nas koji smo ga pratili i voleli", naveo je Vukosavljević u telegramu.

On je naveo da je Nebojše Glogovaca bio u zenitu glumačke zrelosti, "umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina".

"Nije bio samo visoko ostvaren glumac, nego i umna ličnost sa stavom, koji je znao da odabere šta pripada njegovom umetničkom pozivu, a šta mu ne pripada. Nebojša Glogovac je svojim umećem svedočio da glumačka igra nije samo igra, nego zgusnuti trenutak života. Nebojšin zgusnuti trenutak prekratko je trajao, ali je ostavio trag u večnosti", naveo je Vukosavljević. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca.

"Otišao je jedan od najboljih glumaca i to ne samo u Srbiji, već i u regionu. Gledajući ga, u Jugoslovenskom dramskom, siguran sam da je Nebojša bio, osim vrhunskog glumca, i predvodnik svoje generacije. Strast koju je pokazivao i nesebično delio na sceni, inspiracija je narednim generacijama. Njegova posvećenost u prezentovanju neistraženog i maglovitog u čoveku, biće i ostaće inspiracija i izazov mladima“, navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je u ime Grada Beograda i svoje lično telegram saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca.

"Čuveni glumac Nebojša Glogovac svojim briljantnim ulogama obeležio je čitavu jednu epohu u srpskoj kulturi i time ostavio značajan trag u srpskom glumištu. Beograd će ga pamtiti po brojnim predstavama i filmovima, kroz koje će nastaviti da živi večno" navodi se u telegramu saučešća gradonačelnika.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Glogovac, povodom smrti velikog glumca Nebojše Glogovca.

Duboko nas je sve potresla vest o preranom odlasku velikog umetnika našeg pozorišta i filma. U ime Narodne skupštine i lično ime primite moje iskreno saučešće u ovom teškom trenutku“, navedeno je u telegramu predsednice Narodne skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: