Dačić danas sa Tilersonom, nada se da će biti uspešno

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji boravi u poseti Vašingtonu, sastaće se danas sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

08:14

Dačić danas sa Tilersonom, nada se da će biti uspešno
Foto: Getty Images

Dačić je, pred taj sastanak, izjavio da se nada da će današnji sastanak biti uspešan i "od velike važnosti za naše odnose".

Dačić, koji je juče u okviru pripreme za taj sastanak razgovarao s pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, ocenio je da je razgovor bio "veoma detaljan". Naveo je da je cilj bio da se pronađu zajednički interesi SAD i Srbije radi "stabilnosti, mira i budućnosti celog regiona i rešavanja otvorenih pitanja".

"Naočitio je važno da postoji dobra volja da se dođe do trajnog rešenja za probleme koji postoje na KiM", rekao je Dačić. U tom smislu, ocenio je, veoma je značajno i što je sednica Saveta bezbednosti UN protekla u, kako je rekao, "malo drugačijoj atmosferi nego prethodne".

Šef srpske diplomatije smatra da aktuelna administracija pokazuje da ima više razumevanja za srpske stavove kada je reč o problemima u regionu. "Mi ne tražimo ni od koga da navija za nas, već da sasluša naše argumente, da sasluša naše predloge kako da dodjemo do najboljih rešenja u interesu svih u regionu", istakao je Dačić.

On je dodao da su za Srbiju odnosi sa SAD veoma važni, kao i za svaku drugu zemlju u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: