Pred Skupštijom Kosova četiri zakona i jedan predlog

Pred poslanicima Skupštine Kosova danas predlozi četiri zakona, kao i rasprava o kažnjavanju poslanika Samoopredeljenja.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.02.2018.

10:42

Default images

Pred poslanicima su nacrti izmena Zakona o strancima, zakon o zaštiti od zračenja i o nuklearnoj sigurnosti, zakon o opremi pod pritiskom i zakon o geološkoj službi Kosova. Na zahtev Pokreta Samoopredeljenje predviđena je i parlamentarna rasprava u vezi sa kažnjavanjem nekoliko aktivista tog pokreta.

Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje tražili su da Skupština raspravlja o povećanju plata svih kategorija zaposlenih koji se plaćaju iz budžeta Kosova i Odluke o visini mesečne plate za porodice iz šeme socijalne pomoći zbog čega je u parlament pozvan premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Ova rasprava se sigurno neće održati zbog odsustva premijera Haradinaja koji danas učestvuje na Molitvenom doručku u Vašingtonu.

Predviđena je i parlamentarna rasprava, na zahtev potpredsednika Skupštine Kujtima Šalje i šest poslanika-potpisnika o razmatranju Izveštaja o 100 dana rada Vlade Kosova.

Skupština će razmatrati i preporuke Komisije za ljudska prava, nestala lica i peticije u vezi fakturisanja električne energije potrošene u četiri severne opštine Kosova, preporuke Komisije za obrazovanje, nauku, tehnologiju, kulturu, omladinu, sport, inovacije i preduzetništvo o usvajanju liste devet članova Državnog saveta kvaliteta.

Kosovski parlament će razmatrati godišnji izveštaja Nacionalne kancelarije revizije za 2016 godinu i izveštaj o stanju životne sredine na Kosovu za 2016 godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: