CRTA, Cesid i Jukom: GIK ne dozvoljava praćenje sednica

Nekoliko organizacija saopštilo da Gradska izborna komisija više od 20 dana nije omogućila domaćim posmatračima da prisustvom na sednicama GIK i prate rad.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.02.2018.

13:57

CRTA, Cesid i Jukom: GIK ne dozvoljava praćenje sednica

Reagovale su organizacije CRTA, Centar za slobodne izbore i demokratiju i Komitet pravnika za ljudska prava.

GIK je 17. januara konstatovala da su organizacije CRTA i Cesid ispunile uslove za domaće posmatrače, dok, kako se navodi u saopštenju, prijavu Jukoma i Građana na straži za posmatranje rada izbornih organa GIK ni posle više nedelja nije uvrstio na dnevni red sednice.

"Organizacije CRTA, Cesid i Jukom pozivaju Gradsku izbornu komisiju da poštuje Uputstvo za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Beograda i da u najkraćem roku omogući domaćim posmatračima prisustvo sednicama ovog organa radi praćanja njegovog rada", navodi se u zajedničkom saopštenju tri organizacije.

Kako se navodi GIK je od 14. januara do danas održala 16 sednica i domaći posmatrači nisu bili u mogućnosti da prate ni jednu od njih. Onemogućavanjem domaćih posmatrača da prate rad izborne administracije ozbiljno se narušava transparentnost izbornog procesa", ocenile su organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: