Podneta krivična prijava protiv rektora Arsenijevića

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije - Transparentnost podneo je krivičnu protiv rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića.

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2018.

20:41

Podneta krivična prijava protiv rektora Arsenijevića
Ilustracija: Thinkstock

Prijava je podneta zbog izvršenja "više krivičnih dela koja se gone po službenoj dužnosti", preneli su kragujevački mediji.

U saopštenju dostavljenom televiziji Kragujevac, Savet je naveo da se krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u tom gradu odnosi na postupanje aktuelnog rektora u odobravanju upisa na doktorske studije svom sinu dok je bio na čelu Medicinskog fakulteta.

"Prosvetna inspekcija osporila je zakonitost ovog upisa, dok je Agencija za borbu protiv korupcije konstatovala da je Arsenijević svom zetu dodelio plaćene poslove što bi trebalo da bude utvrđeno u tužilačko-policijskom postupku", piše u sapštenju.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević obratiće se novinarima sutra u 9 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: