Optuženi za napad u Parizu odbija da dođe na suđenje

Salah Abdeslam, jedini preživeli član ćelije Islamske države koja je izvela terorističke napade u Parizu 2015, odbija da se pojavi u četvrtak na suđenju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.02.2018.

14:14

Optuženi za napad u Parizu odbija da dođe na suđenje
Foto: Tanjug, Petra Urban via AP

Abdeslam se na suđenju u ponedeljak u Belgiji branio ćutanjem, i to je bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti, ističe AP.

On je odbijao da odgovori na bilo koje pitanje u vezi sa razmenom vatre s policijom u Briselu u martu 2015, koja je dovela do njegovog hapšenja.

Sud u Briselu saopštio je da Abdeslam ne želi da se pojavi na narednom saslušanju, koje je zakazano za četvrtak.

Abdeslam je u Belgiji optužen za pokušaj ubistva. On se u tu zemlju sklonio posle napada u Parizu i tamo je uhapšen nakon razmene vatre sa policijom u kojoj su tri policajca ranjena.

Njemu se u Belgiji sudi zajedno sa Sofijanom Ajarijem, koji mu je pomagao u sakrivanju i sud nastoji da utvrdi koji od njih dvojice je otvorio vatru na policiju. Abdeslam je u Brisel transportovan iz zatvora u Francuskoj a, kako prenosi AP, oko suda je bilo veliko obezbeđenje.

On je odbio da ustane kada je sudija ušao u sudnicu, a kada su ga upitali zašto to nije učinio, rekao je da je umoran i da nije spavao. Kako se navodi, Abdeslam je pustio kosu i bradu i odbio je da odgovara na pitanja.

"Ne želim da odgovorim ni na jedno pitanje. Tražili su da dođem i došao sam. Muslimanima se sudi bez milosti. Bez pretpostavke o nevinosti. Ne plašim se ni vas ni vaših saveznika. Verujem u Alaha", rekao je on na suđenju.

Abdeslam je i u Francuskoj, gde se proces protiv njega vodi odvojeno, odbio da odgovara na pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: