"Stalni porast infekcija sličnih gripu, nema više vakcina"

Broj obolelih od virusnih infekcija sličnih gripu u Nišu u poslednje tri nedelje u stalnom je porastu, ali vakcina protiv gripa nema.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.02.2018.

14:03

Ilustracija: Thinkstock

Niški dom zdravlja je zbog povećanog interesovanja pacijenata minulog petka potrošio sve doze vakcina protiv gripa, izjavila je danas načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih u niškom Domu zdravlja Danijela Cvetković.

Ona je podsetila da je ta zdravstvena ustanova raspolagala sa 6.000 doza vakcina.

"Prethodnih godina smo takođe raspolagali sa istom dozom vakcina i uvek nam je određena koliličina ostajala. Sada i dalje imamo građane koji bi da prime vakcinu", izjavila je Cvetkovićeva agenciji Beta.

Prema njenim rečima, dom zdravlja je zatražio od Instituta za javno zdravlje preraspodelu neutrošenih vakcina iz drugih zdravstvenih ustanova na području koje taj institut pokriva.

"Očekujemo da za par dana dobijemo još stotinak doza, jer broj lica koja se još interesuju za vakcinaciju nije veliki", kazala je Cvetkovićeva.

Ona je rekla da su vakcinu protiv gripa ove godine primile prvenstveno osobe starije od 65 godina i hronični bolesnici i tek pokoja radno sposobna osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: