Dačić zapretio: Dosta javašluka i lopovluka, smene

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rešio je da se obračuna sa lopovlukom u srpskim ambasadama i konzulatima širom sveta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Dačić je za "Kurir" rekao da će smeniti sve diplomate u čijim se diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) otkriju malverzacije.

"Svuda gde se utvrde nepravilnosti biće smenjeni svi odgovorni. Ne sme biti javašluka i lopovluka po ambasadama, zbog toga će morati da odgovaraju", naglasio je Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova započelo je vanrednu kontrolu svih naših DKP. Pod lupom su pre svega finansije, ali i nivo bezbednosti objekata i osoblja, kvalitet komunikacije diplomata s državom i dijasporom, prijemi i druge stvari.

"Ništa se nije proveravalo više od 20 godina i zato smo odlučili da zavedemo red u našim DKP. Formirali smo tim koji je zadužen za nadzor, kojim će biti obuhvaćene sve ambasade i konzulati", objašnjava Dačić.

Ovaj timi MSP vodi državni sekretar Ivica Tončev, koji najavljuje da posle "češljanja" ambasada u Bratislavi i Beču, na red dolaze srpska predstavništva u Parizu, Londonu, Madridu, ali i Maroko, Peking i druge destinacije izvan Evrope, preneo je list.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu