Novosti: Krivična protiv Karleuše, Volk, Petrovića...

Prvom osnovnom sudu u Beogradu je podneta krivična prijava zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 03.02.2018.

16:41

Novosti: Krivična protiv Karleuše, Volk, Petrovića...
Getty images

Kako pišu Večernje novosti, prijavu je podnela grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, na čelu sa dr Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda.

“Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana sa trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju. Na listi su i poznate estradne i javne ličnosti. Među njima Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović...”, navodi beogradski list.

Tomislav Stevanović kaže da su prinuđeni na ovaj korak jer jedino tako može da se stane na put onima koji "šire paniku i strah" i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

Kako se navodi, krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce sporna delatnost tuženih.

“Tako se među 43 antivakcinera našao i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da "postoje osnovane sumnje da za pare odlaže vakcinaciju do daljnjeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu", a Stevanović kaže da taj doktor sada ima “privatnu praksu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: