Lekar u KC Vojvodine oboleo od morbila

Klinički centar Vojvodine potvrdio je da je jedan njihov lekar oboleo od morbila, javlja RTV.

Izvor: B92

Subota, 03.02.2018.

00:48

Lekar u KC Vojvodine oboleo od morbila
Ilustracija: Thinkstock

Trenutno u Pokrajini je 49 osoba zaraženo morbilima a u Institutu za javno zdravlje Vojvodine kažu da niko nema težu kliničku sliku.

U Institutu navode da bi epidemija mogla da potraje još dva meseca i da bi njen vrhunac mogao da bude u februaru, prenosi RTV.

Lekar radilogije u Kliničkom centru oboleo je od morbila a u Klinickom centru Vojvodine kažu da su preduzeli sve mere kako bi osoblje i pacijente zaštitili od širenja morbila.

"Sve osobe koje su vakcinisane, a zaposlene su u KCV ili su preležali morbile nastavljaju sa radom, a osobe koje nemaju dokaz da su vakcinisane, preporuka je da odu na bolovanje u onom vremenskom periodu u kojem je maksimalna inkubacija za bolesti malih boginja", rekla je doktorka Edita Stokić, iz Kliničkog centra Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: