Incident tokom izlaganja ambasadora SAD u Nišu: "Ubice"

Tokom izlaganja ambasadora SAD Kajla Skota u Nišu nezadovoljni građanin bacio letke na kojima je pisalo “Ne u NATO” i vikao “ubice” i “Kosovo je Srbija”.

Izvor: Beta

Petak, 02.02.2018.

13:08

Incident tokom izlaganja ambasadora SAD u Nišu:
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Incident se dogodio u zgradi niškog Univerziteta, građanin je letke bacio sa balkona, a salu je napustio uz pratnju policije.

Ambasador Skot u Nišu govori na temu “Pogrešno razumevanje politike SAD u Srbiji”, a pre toga je posetio i niški Elektronski fakultet.

Južne vesti” navode da je ambasador SAD i pored povika i bačenog materijala “skoro nesmetano nastavio svoje izlaganje”.

Skot je u Nišu izjavio da su neistiniti mitovi o Americi koje, kako je naveo, plasiraju pojedini tabloidi u Srbiji, postali toliko brojni da je srpski narod "počeo da veruje u njih".

"Ukoliko biste čitali tabloide svakog dana, pomislili biste da Amerika hoće samo zlo Srbiji, da je Amerika neprijatelj Srbiji, da hoće haos u Srbiji i rat na Balkanu. Sve su to samo gluposti", izjavio je Skot nakon obilaska Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ambasador je dodao da je politika SAD bazirana na tome da Srbija bude stabilna i jaka država, koja daje svoj doprinos stabilnosti čitavog regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: