Vesić: Đilas želi da ostanu gužve u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da Stari savski most neće biti srušen, već će biti uređen i postavljen na drugu adresu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.02.2018.

16:12

Vesić: Đilas želi da ostanu gužve u Beogradu
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Osim toga, Vesić, koji je i kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" naveo je i da će Stari savski most biti korišćen kao pešačko-biciklistički.

Podsećamo, kandidat za gradonačelnika Beograda i nekadašnji prvi čovek prestonice Dragan Đilas ranije je izjavio da će se zalagati da Stari savski most ne bude srušen.

"Svako ko ima primedbe na izgradnju novog mosta želi da ostanu gužve u Beogradu, a to je očigledno i želja gospodina Đilasa. Ono što takođe želim da kažem, a što on očigledno ne razume, iako je bio gradonačelnik, svi urbanistički planovi Beograda, pa i urbanistički planovi u vreme dok je bio gradonačelnik na tom mestu su predvidjali novi most samo što to očigledno Djilas ne zna i takve stvari koristi samo za dnevnu politiku", naveo je Vesić.

Takođe, Vesić je naveo da ga čuo mnoge primedbe tokom kampanje, a da ga je Đilasova izjava da će sprečiti rušenje mosta “zaista nasmejala”.

Prema njegovim rečima, Stari savski most napravljen je 1941. godine, a na tom mestu je jedan bio još u 19. veku.

“Neophodno je da se napravi novi most zbog razvoja saobraćaja, a imaće četiri saobraćajne i dve tramvajske trake, kao i pešačku i biciklističku stazu. Preko njega će moći da ide metro, saobraćaj će biti protočan i moći će da se koristi budući tunel koji će počinjati na mestu sadašnje autobuske stanice, a izlaziti u blizini Pančevačkog mosta”, naveo je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: