Na Brdu kod Kranja sednica dve vlade - Srbije i Slovenije

Na Brdu kod Kranja počela zajednička sednica vlada Srbije i Slovenije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.02.2018.

06:59

Na Brdu kod Kranja sednica dve vlade - Srbije i Slovenije
Foto: Vlada Republike Srbije

Četvrtom zajedničkom sednicom Vlade Srbije i Vlade Slovenije presedavanju premijeri dve države Ana Brnabić i Miro Cerar.

Od srpskih ministara sednici prisustvuju ministarka pravde Nela Kuburović, ministrar prosvete Mladen Šarčević, ministar kulture Vladan Vukosavljević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar privrede Branislav Nedimović, ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević, kao ministarke bez portfelja Jadranka Joksimović i Slavica Đukić Dejanović.

Ostala ministarstva predstavljaju državni sekretari ili pomoćnici ministara, a među njima je i državni sekretar ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. Sednica se održava u Kongresnom centru na Brdu kod Kranja, kojoj su prethodili bilateralni susreti resornih ministar i njihovih kolega iz Slovenije.

Na sednici dve vlade će biti razmatrani zajednički projekti, mogućnosti za investicije, situacija u regionu, kao i nastavak dijaloga o sukcesiji, odnosno podeli imovine nekadašnje SFRJ, nakon čega će biti potpisano više sporazuma o saradnji.
Foto: Vlada Srbije
Premijerka Brnabić u zamku “Brdo” razgovarala je takođe sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom, dok će se u toku popodneva Brnabić sastati i sa slovenačkim predsednikom Slovenije Borutom Pahorom u Ljubljani.

U sklopu ove zvanične posete, u Privrednoj komori Slovenije u Ljubljani popodne će se održacti Poslovni forum Slovenija - Srbija, na kojem će učestovati i premijeri dve države.

Srpsku privrednu delegaciju predvodiće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Prva zajednicka sednica vlada dve zemlje održana je 2013. godine u Beogradu, a prethodna 2015. na Brdu kod Kranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: