Predsednik EP stigao u Beograd

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani doputovao je sinoć u Beograd, a na aerodromu ga je dočekala predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

07:15

Predsednik EP stigao u Beograd
Ilustracija: Thinkstock

Tajani će se danas odvojeno sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Predsednik Vučić i Tajani će otvoriti poslovnu konferenciju „EU - SRBIJA 2018: investicije, rast i stvaranje radnih mesta", u hotelu „Metropol palas".

Tajani će se sastati i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Pred posetu Beogradu, Tajani je poručio da je Srbija jedan od lidera za dobijanje članstva u EU.

"Moja poseta za cilj ima da naglasi podršku Evropskog parlamenta u procesu koji se trenutno odvija. Ubeđen sam da je budućnost Srbije i njenog naroda u EU. Pozdravljam napore koje zemlja čini u tom pravcu i optimističan sam da će biti uspešna", poručio je Tajani u sopštenju prosleđenom Tanjugu u Briselu pred dolazak u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: