Vučić: Istraga o ubistvu Ivanovića mora da bude snažnija

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da istraga ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici mora da bude snažnija.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je naglasio da ubice i nalogodavci moraju da budu privedeni pravdi.

"Zahtevamo i tražimo da istraga bude snažnija i da se ubice i nalogodavci privedu pravdi", rekao je Vučić u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem.

Ivanović je ubijen 16. januara.

Vučić je ponovio da Evropska unija očekuje od Srbije pravno obavezujući sporazum sa Prištinom nakon kojeg Srbija može postati članica EU.

"Tajani nije upozoravao, ali je govorio ono što je istina - da EU očekuje od nas pravno obavezujući sporazum sa Prištinom nakon kojeg možemo postati članica EU", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao da je sa Tajanijem razgovarao i o vladavini prava, regionalnoj stabilnosti, miru i o tome kako i na koji način da Srbija ubrza put ka Evropskoj uniji.

"Evropski parlament pruža podršku ulasku Srbije u EU i mi smo razgovarali o konkretnim temama kako i na koji nacin da ubrzamo naš put ka Evrospkoj uniji", kazao je Vučić.

On se zahvalio predsedniku Evropskog parlamenta na podršci koju pruža Srbiji jer je, kako je kazao, reč o čoveku koji pokazuje iskreno poštovanje prema građanima Srbije.

"Da je Evropa imala vise ljudi koji bi takav pristup imali prema Srbiji i koji bi građanima Srbije pokazivali takvo poštovanje uveren sam da bismo mi bili mnogo vredniji u prethodnih 18, 19 godina i ostvarili bismo veće rezultate", kazao je Vučić.

strana 1 od 239 idi na stranu