Šarčević: Kao građanin se pitam kako je on i dalje rektor

Optužbama koje su se pojavile na račun rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića, moraju da se bave nadležne institucije i državni ograni.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

18:41

Šarčević: Kao građanin se pitam kako je on i dalje rektor
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

To je rekao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, uz napomenu da je to posao pre svega za Agenciju za borbu protiv korupcije.

Na sastanku u Ministarstvu sa Arsenijevićem, kako je saopšteno, Šarčević je naglasio da on kao ministar ne može da se meša u postavljanje i smenu rektora, jer je to pitanje autonomije univerziteta, kao i da je o stavu Ministarstva obavestio Savet Univerziteta.

Ministar je poručio da poslednju reč u imenovanju i razrešenju rektora ima Savet Univerziteta, ali da bi posle svih informacija koje su se pojavile u javnosti, Etička komisija morala da iznese svoj stav.

"Moj stav je jasan, ja se kao građanin pitam kako je moguće da, i pored svih navoda, on i dalje obavlja funkciju rektora", rekao je Šarčević, navodi se u saopštenju.

Ministar je podsetio da je inspekcija naložila Fakultetu medicinskih nauka da saglasno odredbama člana 127. Zakona o visokom obrazovanju poništi javnu ispravu i stečena nastavno-naučna zvanja po osnovu te isprave studentu Aleksandru Arsenijeviću.

Rektor je najavio žalbu povodom mere koju je naložila inspekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: