Šarčević: Kao građanin se pitam kako je on i dalje rektor

Optužbama koje su se pojavile na račun rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića, moraju da se bave nadležne institucije i državni ograni.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

To je rekao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, uz napomenu da je to posao pre svega za Agenciju za borbu protiv korupcije.

Na sastanku u Ministarstvu sa Arsenijevićem, kako je saopšteno, Šarčević je naglasio da on kao ministar ne može da se meša u postavljanje i smenu rektora, jer je to pitanje autonomije univerziteta, kao i da je o stavu Ministarstva obavestio Savet Univerziteta.

Ministar je poručio da poslednju reč u imenovanju i razrešenju rektora ima Savet Univerziteta, ali da bi posle svih informacija koje su se pojavile u javnosti, Etička komisija morala da iznese svoj stav.

"Moj stav je jasan, ja se kao građanin pitam kako je moguće da, i pored svih navoda, on i dalje obavlja funkciju rektora", rekao je Šarčević, navodi se u saopštenju.

Ministar je podsetio da je inspekcija naložila Fakultetu medicinskih nauka da saglasno odredbama člana 127. Zakona o visokom obrazovanju poništi javnu ispravu i stečena nastavno-naučna zvanja po osnovu te isprave studentu Aleksandru Arsenijeviću.

Rektor je najavio žalbu povodom mere koju je naložila inspekcija.

strana 1 od 239 idi na stranu