HR: Tuča devojčica, vršnjaci navijaju, javnost šokirana

Video-snimak na kojem se dve devojčice brutalno tuku, dok ih oko 150 okupljenih učenika posmatra i navija, šokirao je hrvatsku javnost, preneo je portal Net.hr.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovakvih snimaka je sve više u poslednje vreme, a za ovaj na kojem se tuku dve devojčice, hrvatski mediji navode da je najverovatnije reč o dogovorenoj tuči.

Pozivajući se na saznanja iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, navodi se da je policija poslednjih dana primila nekoliko dojava o dogovorenim tučama, ali po izlasku na teren pripadnici policije ni jednom nisu zatekli decu na delu niti je ijedan učenik zatražio lekarsku pomoć.

Ipak, dodaje se, reč je o veoma zabrinjavajućem trendu u Splitu, o čemu svedoče i brojne objave na društvenim mrežama u poslednjih nekoliko meseci.

Na Jutjubu i Instagramu postoji nekoliko profila na kojima se deli nasilan sadržaj, uglavnom su to snimci brutalnih duela uz bučnu podršku navijača.

Jedan od poslednjih snimaka objavljen je pre pet dana na Jutjubu. Na njemu se vidi zastrašujući noćni obračun dvojice dečaka.

Dok jedan leži na tlu, drugi ga udara šakom u glavu. Okupljena publika navija i podstiče nasilje: “Kolino, udri ga u glavu! Ubij ga šakom!”. Na kraju je tučnjava prekinuta jer je jedan od njih zadobio udarac u slabine.

Postoji i jedan snimak objavljen na Instagramu još u novembru prošle godine.

Tu se vide dvojica mladića dok se krvnički mlate na livadi dok okupljeni navijaju i traže krv: “Ajde, to, udari ga!”, preneo je hrvatski portal.

Region

strana 1 od 113 idi na stranu