"Izetbegović sa Erdoganom i Vučićem – opasno za BiH"

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da je "ozbiljan presedan to što u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo jedan član Predsedništva BiH, i to nepredsedavajući".

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.01.2018.

12:54

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Smatra da se takvim potezima pokušava dati neka druga dimenzija.

"To je opasno za BiH, a dolazi od onih koji su uporno nastojali da se prikažu kao njeni branitelji, što radi Bakir Izetbegović, a ustvari, urušava suštinu njenih institucija i njeno postojanje", naveo je Dodik.

Komentarišući sastanak u Istanbulu predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, on je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose, a da se Turska "ovde dramatično mieša, dajući podršku direktno Bošnjacima", javlja Fena, a prenosi "Avaz".

Navodeći da ne zna šta će biti tema sastanka u Istanbulu, tvrdi da se uvodi jedna nova praksa da se član Predsedništva BiH ponovo pokušava da predstavi kao predstavnik BiH u ovim razgovorima.

"Koliko sam razumeo iza toga ne stoji odluka Predsedništva BiH, već odluka Izetbegovića i eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može da određuje format sastanka, jer je u poseti Turskoj", dodao je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: