Zašto je šef CIA pomenuo "pretnje iz Jugoslavije" / VIDEO

Direktor CIA Majk Pompeo je na jednoj tribini istakao da će američki đaci učiti iz istorije šta su SAD radile povodom pretnje koju je predstavljala Jugoslavija.

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

11:55

Zašto je šef CIA pomenuo
screenshot

Govoreći o pretnjama po bezbednost SAD, funkcioner, koji je u javnosti često predstavljan kao osoba od “ultimativnog poverenja“ američkog predsednika Donalda Trampa, upotrebio je nekadašnju državu kao primer za “pretnje koje stižu od nacionalnih država“.

“U vašim knjigama iz istorije ćete čitati koje nacionalne države su bile pretnje za Ameriku, čitaćete šta je Amerika radila protiv pretnji koje su stizale iz Jugoslavije i drugih nacionalnih država. Danas su pretnje različite, da li to bile grupe poput Hezbolaha i Al-Kaide ili sistemi koji prete našim informacionim sistemima poput Vikiliksa“, naveo je Pompeo.

On je dodao da te “grupe i organizacije“ nemaju zastave u Ujedinjenim nacijama, ali i da predstavljaju stvarnu pretnju za SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: