Napad na "Spasimo decu" u Avganistanu, dvoje ubijeno

Najmanje dve osobe su ubijene, a 12 je ranjeno u današnjem bombaškom napadu na kancelarije međunarodne humanitarne agencije "Spasimo decu" u Džalalabadu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.01.2018.

07:02

Napad na

Odgovornost za napade preuzela je Islamska država.

Automobil-bomba eksplodirao je oko devet sati po lokalnom vremenu ispred zgrade te organizacije, a napadači su potom ušli u zgradu, javio je BBC. Kako izveštava Rojters, sukob napadača i pripadnika bezbednosnih snaga još traje.

Pojedini očevici navode da ima najmanje četvoro napadača koji su obučeni u policijske uniforme, ali te informacije zasad nisu potvrđene.

"Odjeknula je eksplozija i odmah potom su deca i ljudi počeli da beže. Video sam jedno vozilo u plamenu i onda je počela pucnjava", rekao je Gulam Nabi, koji se našao u blizini mesta napada, odakle se širi crni dim.

Neimenovani zvaničnik policije je rekao da se najmanje jedan napadač razneo i da je još jedan ubijen.

Britanska agencija navodi da zasad nije jasno šta je bilo sa zaposlenima u humanitarnoj organizaciji u vreme napada, ali se navodi da je ta međunarodna organizacija donela odluku da suspenduje sve aktivnosti u Avganistanu zbog današnjeg napada.

Džalalabad je glavni grad avganistanske provincije Nangarhar, na granici sa Pakistanom. Ta provincija je postala uporište Islamske države, koja preti da postane jedna od najopasnijih ekstremističkih grupa u Avganistanu, navodi Rojters.

Ovaj napad usledio je samo nekoliko dana posle napada talibana na hotel "Interkontinental" u Kabulu, kada je ubijeno najmanje 20 ljudi, medju kojima 13 stranaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: