Ministar pravde SAD satima ispitivan o "ruskom mešanju"

Američki ministar pravde Džef Sešons ispitivan je četiri sata prošle nedelje u okviru istrage oko mogućeg mešanja Rusije u američke izbore 2016. godine.

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

00:04

Ministar pravde SAD satima ispitivan o
Foto: Tanjug, AP

To je potvrdilo američko ministarstvo pravde.

Specijalni tužilac Robert Muler ispituje moguće veze između Trampovog izbornog štaba 2016. i Rusije. Njegovo istraživanje se takođe vodi oko toga da li Trampovo delovanje od kada je došao na funkciju, uključujući otpuštanje direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, predstavlja ometanje pravde.

Portparol ministarstva odbio je da kaže o čemu se razgovaralo tokom tog ispitivanja.

Sešons je najviši zvaničnik Trampove vlade koga je ispitao Mulerov tim.

On se smatra potencijalno važnim svedokom pošto je Tramp prvobitno rekao da je otpustio šefa FBI Komija prošlog maja na preporuku ministarstva pravde.

Sešons se izuzeo iz istrage o Rusiji početkom marta prošle godine pošto je priznao da je imao dva ranije neprijavljena susreta s ruskim ambasadorom tokom Trampove predsedničke kampanje 2016. godine. On je rekao da ne bi bilo prikladno da nadzire istragu kampanje koju je on podržavao.

Iako obaveštajne službe i američki političari izgleda ne sumnjaju u to da je bilo mešanja Rusije u američke izbore, u vidu hakovanja podataka ili širenja lažnih vesti, ni jedna istraga nije za sada dokazala namernu saradnju između izbornog štaba Trampa dok je bio predsednički kandidat i Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: